dinsdag 7 februari 2012

Sorbet van roze pompelmoes,limoen, groene thee, gember en kardemom

Vooraleer ik me aan recepten zoals witlofsorbet waag, verken ik eerst nog het veiligere bitter in fruit. De smaak van deze sorbet explodeert net zo hard als die van een verse pompelmoes!


Sorbet van roze pompelmoes,limoen, groene thee, gember en kardemom by Tim Lerno on Grooveshark

200 g suiker
20 cl water
3 eetlepels groene thee
1 cm gember, fijngehakt
de zaadjes van een tiental kardemompeulen
40 cl sap van 2 limoenen en een drietal roze pompelmoezen

Laat de groene thee een halve minuut trekken in een tas met heet water. Zeef en gooi het vocht weg. Klop de suiker in een steelpannetje door het water, samen met de fijngehakte gember en de kardemomzaadjes. Breng een minuutje aan de kook. Zet het vuur af en laat de zeef met de groene thee enkele minuten trekken. Zeef de siroop en laat nog wat verder afkoelen. Pers de pompelmoezen en de limoenen en meng het sap met de siroop. Klop het eiwit stijf en klop het door het mengsel. Laat enkele uren afkoelen in de ijskast. Klop het mengsel nog eventjes op en laat het opstijven in de ijsmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten