woensdag 22 februari 2012

Sorbet van Piel de Sapo meloen, basilicum en fleur de sel

90 bezoekers van de filmvertoning 'The tree of life' in Bib Londerzeel mogen vrijdag een hapje nemen van deze heerlijke sorbet! De combinatie van watermeloen met basilicum is een klassieker, maar met Piel de Sapo meloen lukt het minstens even goed. Deze groene meloen heeft wit vruchtvlees en pitten in de kern. De zachte en sappige smaak zit ergens tussen honingmeloen en watermeloen. Het optionele fleur de sel drijft de smaak richting parmaham met meloen!

Sorbet van Piel de Sapo meloen en basilicum by Tim Lerno on Grooveshark

150 g suiker
20 cl water
fleur de sel naar smaak
7 takjes basilicum
1 cl witte rum
40 cl sap van 1/2 Piel de Sapo meloen en 1/2 limoen
1 eiwit

Maak de siroop door de suiker in een pan door het water te kloppen. Laat de pan een tiental minuten zachtjes opwarmen en roer regelmatig. Doe de blaadjes basilicum van de takjes en leg ze opzij. Maal een beetje fleur de sel fijn in de vijzel (optioneel). Doe er de takjes van de basilicum bij, samen met enkele blaadjes en stamp fijn. Neem de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer de inhoud van de vijzel door de nog warme siroop. Voeg een klein scheutje witte rum toe en laat helemaal afkoelen. Zeef de siroop.

Ontpit en schil de halve meloen en hak fijn in de blender. Zeef het vruchtvlees enkele keren. Pers de limoen, zeef het sap en breng hiermee het meloensap op smaak. Meng het meloensap met de afgekoelde siroop.

Klop het eiwit stijf en klop het door het mengsel. Laat enkele uren afkoelen in de ijskast. Klop nog eventjes op en laat opstijven in de ijsmachine. Snij de basilicumblaadjes heel fijn. Schakel de ijsmachine uit wanneer de sorbet bijna klaar is en roer de basilicum door het ijs. Laat nog even verder opstijven in de ijsmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten