Ik had eigenlijk zin om een mojito als sorbet te maken, maar er was een ananas die dringend gebruikt moest worden... Een verfrissende combinatie!
- 25 cl gezeefd ananassap (1/2 rijpe ananas)
- 5 cl limoensap (1 limoen)
- 25 cl gezeefd ananassap (1/2 rijpe ananas)
- 5 cl limoensap (1 limoen)
- 30 cl siroop van munt (200 g suiker en 20 cl water 1 minuut zachtjes laten koken met enkele gehakte munttakjes, daarna zeven en laten afkoelen)
- 2 cl witte rum
- 2 cl witte rum
- 1 eiwit, stijf geklopt
Alles vooraf zo goed mogelijk koelen (behalve het eiwit).
De ananas fijnhakken in de blender en enkele keren voorzichtig zeven.Het ananassap mixen met siroop, limoensap en witte rum.
Alles mengen met het stijf geklopte eiwit.
Laat het mengsel opstijven in de ijsmachine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten